a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  İlk 6 Ay   /  Sağıma, emzirmeye yeni başlayan bir anneyseniz…

Sağıma, emzirmeye yeni başlayan bir anneyseniz…

Sağıma, emzirmeye yeni başlayan bir anneyseniz lütfen aşağıdaki notları öncelikle de sizler için yazmış olduğumuzu biliniz. Tek başına anne sütü dönemi olan ilk 6 ayı tamamlamada unutmayınız ki bugünden itibaren gözünüzden kaçma ihtimali yüksek olan birkaç şeyi doğru yapmak gerekiyor. Bunlara sırasıyla değinecek olursak,

  • Bebeğinizi ağladıkça memeye tutunuz. Doğru bilinen yanlış, bebeğinizin ağlaması açlık olarak düşünülmektedir, yanlıştır. Işığa, sese duyarlılığını da ağlama ile gösterecek, en ufak bir ağrı, sızı duydukça yine ağlayacak hatta güven duygusunu kazanabilmek ve dış dünyaya adaptasyon sağlayabilmek için her fırsatta ağlayacaktır. Bebeğiniz ama her ihtiyacını neredeyse anne memesine geldikçe karşılayacaktır. Bu sebeple sabırla onu her ağladığınızda memenize şefkatle alın. Ağlaması durulacak, kucağınızda medite olarak rahatlayacaktır.
  • Bebeğinizi en uzun arası 2 saat olacak şekilde memenize alıp emzirme yapınız. Bebeğiniz kısa aralıklar ile emip uyuya kalıyorsa, bir memenizi emzirip diğerini ise pompamızla 10-15 dakika sağarak bebeğinize veriniz. Böylece bebeğiniz emzirmenin son dakikalarında sağılan, sütünüzün; yağ içeren, bebeğinizi tok tutup, şişmanlatacak olan kısmını bebeğinize vermiş olacaksınız. Memede uyuyan bebeğiniz kolunuzun içine hafif dik pozisyonda yatırılırsa kaşık, şırınga veya kadeh ile ağzına yavaş yavaş verilen sütleri alabilecektir, bunu sakın unutmayın! Yaklaşık 20 dak. sürecek bu besleme evresi ile bebeğiniz sütünüzün her evresinden yararlanmış olarak tam doyup sütünüzle beslenmiş olacaktır. Doğru bilinen yanlış, bebeğiniz ilk 10 gününde iken doğum kilosuna erişmediği her durumda annede sütün azlığından söz edilmemelidir. İlk evvel bebek kısa aralıklarla emip uyumuş olabileceği, sütün ileri dakikalarda salgılanan içindeki yağlı kısmı almış olmayabildiğinden
  • Bebeğinize kesinlikle biberon vermeyiniz. Unutmayınız ki bebeğiniz önceleri hem biberondan emip hem de emzirmeyi de yanında yapıyor gibi görünse de yaklaşık 1 aylık olduğunda memenize gelir gelmez ağlamaya başlayacak ve böylece de derinden biberon alışkanlığı kazanmış olacaktır. Biberon emmek anne memesini emmeye benzemediği gibi bebeğinizde ortodontik bozukluğa sebep olur. Ayrıca meme emen bebekler biberona alışmadığı sürece emzirmeyi kesintisiz 1.5-2 yaşına dek sürdürebilecekleri gibi  2 ayını dolduran bebeğe sizin kısa ürelerde yokluğunuzla birlikte ara ara biberon verilmesi ile de biberona alışkanlık kazanmazlar. Doğru bilinen yanlış, biberon emen bebek memeyi de emer, yanlıştır. Biberon alan bebek memeden gün be gün kopar.
  • Hastane Tipi Elektrikli Süt Sağım Pompaları emzirmenin tam yapılamadığı durumlar için çok iyi bir süreç aracı, emzirmenin yapılamadığı her tür durum için ise önemli bir amaç yolundaki temel araçtır. Unutmayalım ki ‘’emzirmenin yapılmadığı her tür durumda en iyi gıda annenin memesinden sağılmış süttür. UNICEF, Doğru bilinen yanlış, Süt Sağım Pompaları emzirmenin yerine sağım yapılan miktarların da görülmesi adına seçilmesi gereken bir sistemdir, yanlıştır. Pompalar-hastane tipi; yani bebeğin emme fizyolojisini taklit eden bir sistem oldukça- doğru seçildiği süreç için çok gerekli yardımcılardır.
  • Hastane Tipi Elektrikli Süt Sağım Pompaları anne sütünün doğal yoldan verilemediği her tür durum için anne sütünü devam ettirme konusunda en önemli yardımcılardandır. Doğru bilinen yanlış, süt pompaları sütün devamlılığını sağlamaz, yanlıştır. Tıbbi geçerliği olan Hastane Tipi Elektrikli Süt Sağım Pompaları laktasyonu yani süt üretimini destekler.
Open chat
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?